شماره همراه خود را وارد کنید
کد تایید به شماره همراه شما ارسال گردید ، لطفا کد خود را وارد کنید:
عباس بابایی (Abbas Babaei) در ۱۴ آذر ۱۳۲۹ شمسی در شهر قزوین چشم به جهان گشود.در دبستان دهخدا دوران ابتدایی تحصیلات اش را گذراند. سپس به دبیرستان نظام وفا رفت تا تحصیلات خود را تکمیل کند.پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۴۸ به اصرار اطرافیان اش به رشته پزشکی رفت.اما خیلی طول نکشید که از رفتن به این رشته پشیمان شد و به سمت علاقه اش سوق پیدا کرد. او که به شدت به خلبانی علاقمند بود سریعا برای حضور در کلاس های خلبانی نیروی هوایی ارتش داوطلب شد.آنقدر در تحصیلات اش پیشرفت کرد که او را برای تکمیل کردن تحصیلات اش به دانشگاه های آمریکا اعزام کردند.بعد از بازگشت از آمریکا، وی را برای پرواز با هواپیماهای پیشرفته نیروی هوایی مانند جنگنده اف – ۱۴ و اف – ۵ برگزیدند.
سپس شهید عباس بابایی جهت خدمت به کشور اش به پایگاه نیروی هوایی استان اصفهان اعزام شد.
با اوج گیری اعتراضات سراسری مردم ایران بر علیه اقدامات محمدرضا شاه پهلوی؛ او نیز مانند سایر نیرو های ارتش ایران در کنار مردم ایستاد.با توجه به اقداماتی که شهید عباس بابایی در جهت سرنگونی نظام شاهنشاهی پهلوی انجام داد از وی میتوان به عنوان یکی از افراد موثر در شکل گیری جمهوری اسلامی ایران و پیروزی انقلاب اسلامی نام برد.
وی در ابتدا به عنوان یک نیروی پایه در جنگ ایران و عراق شرکت نمود. با توجه به استعداد بالایی که داشت در شهریور سال ۱۳۵۹ شمسی درجه سرگردی و فرماندهی اسکادران به او اعطا شد. در همان سال عملیات های متعددی را با استفاده از جنگنده نورثروپ اف-۵ و اف – ۱۴ تامکت انجام داد.۷ مرداد ۱۳۶۰ شمسی او به درجه سرهنگ دوم دست یافت و موفق شد به عنوان فرمانده در پایگاه هشتم شکاری به کشور اش خدمت کند.شهید عباس بابایی در ۹ آذر ۱۳۶۲ شمسی، ارتقا رتبه پیدا کرد و به عنوان سرهنگ تمام و معاون عملیات فرماندهی نیروی هوایی انتخاب شد.در نهایت در سال ۱۳۶۶ شمسی او با درجه سرتیپ نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان فرمانده ای قوا منصوب شد.وی در همین خدمت و دفاع از کشور اش، در عمران و آبادی کشور اش نقش به سزایی را ایفا نمود.
عباس بابایی عمده تمرکز خود را بر روی افزایش تعداد مراکز بهداشتی و آموزشی در مراکز محروم استان اصفهان و قزوین قرار داده بود.او با انجام بیش از ۶۰ مأموریت و عملیات جنگی در جنگ تحمیلی، عنوان دار یکی از بهترین و موثرترین افراد نیروی هوایی ایران را دریافت نمود.
عید قربان سال ۱۳۶۶ شمسی یا به تاریخ دقیق تر ۱۵ مرداد، شهید عباس بابایی و محمد نادری با یک جنگنده اف–۵ از پایگاه هوایی تبریز به سمت کشور عراق پرواز نمودند.
آنها جهت شناسایی مناطق عراق و مقدمه چینی عملیات جدیدشان به این ماموریت عازم شدند.پس از بازگشت از کشور عراق در منطقه عملیاتی سردشت به دلیل اختلال در سامانه نیروی هوایی توسط ضدهوایی شیلکا ۲۳ میلیمتری پدافند سپاه پاسداران به اشتباه مورد شلیک قرار گرفتند.در طی این اختلال، یک گلوله به سر عباس بابایی برخورد نمود که باعث جراحت و شهادت آنی وی شد.پیکر مظلوم او را در شاهزاده حسین در شهر قزوین خاک نمودند.
وصیت نامه شهید عباس بابایی
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
خدایا، خدایا، تو را به جان مهدی(عج) تا انقلاب مهدی(عج) خمینی را نگهدار.
به خدا قسم من از شهدا و خانواده شهدا خجالت می کشم وصیت نامه بنویسم. حال سخنانم را در چند جمله انشاءالله خلاصه می کنم.
خدایا مرگ مرا و فرزندان و همسرم را شهادت قرار بده. همسر و فرزندانم را به تو می سپارم.
خدایا من در این دنیا چیزی ندارم، هرچه هست از آن توست.پدر و مادر عزیزم، ما خیلی به این انقلاب بدهکاریم.
منشور ارزش صندوق قرض الحسنه شاهد افتخار دارد در راستای ترویج فرهنگ الهی قرض الحسنه، با حفظ عزت نفس و کرامت انسانی خانواده بزرگ شاهد و ایثارگر عضو، مطلوب ترین تسهیلات مالی را در کوتاه ترین زمان برای توانمندسازی و ارتقاء سطح کیفی زندگی ایشان اعطاء نماید.