به گزارش روابط عمومی صندوق قرض الحسنه شاهد، دکتر اسلام کریمی مدیرعامل و عضو هیئت مدیره صندوق قرض الحسنه شاهد ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات آحاد جامعه اسلامی به ویژه خانواده های معظم و معزز شاهد و ایثارگر در ماه مبارک رمضان و تبریک فرارسیدن عید سعید فطر، پیرو طرح سوالات و ابهاماتی از سوی برخی جانبازان گرانقدر در خصوص این صندوق مواردی را جهت تنویر افکار این عزیزان منتشر کرد که در ادامه می خوانید.
1- صندوق قرض الحسنه شاهد در تاریخ 11/12/1375 با هدف حفظ عزت نفس خانواده های معظم و معزز شاهد و ایثارگر، مطابق مفاد اساسنامه صندوق به منظور مساعدت در مرتفع نمودن بخشی از مشکلات اقتصادی آنان با مشارکت مالی این عزیزان و تأمین سرمایه اولیه به مبلغ 7500 میلیون ریال توسط مؤسس ( بنیاد شهید ) در اداره ثبت شرکت ها و مؤسسات غیر تجاری تهران با شماره 9369 به ثبت رسید .
2- این صندوق وفق بخشنامه ها و دستور العمل های اجرایی با کمترین نرخ کارمزد و بیشترین انتفاع برای جامعه هدف پرداخت تسهیلات قرض الحسنه از محل منابع را در دستور کار قرار داده و با اعتقاد عملی به اصل مهم مراجعه خادم به مخدوم تمام سعی و اهتمام خود را بکار بسته تا خدمات را به بهترین شرایط از طریق عوامل اجرایی در سراسر کشور به اعضاء گرانقدر خود ارائه نماید.
3- بمنظور ساماندهی و یکنواختی در امر پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ، با تصمیمات اتخاذ شده توسط هیئت مدیره همزمان با افزایش سقف وام ها ی قرض الحسنه نسبت به تعیین حق عضویت ماهانه اعضاء تحت پوشش متناسب با اعتبارات و منابع مالی در اختیار مصوب و از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به کسر مبالغ مذکوراز حقوق این عزیزان و واریز مستقیم به حساب حق عضویت آنان نزد صندوق قرض الحسنه شاهد جهت پرداخت وام اقدام می گردد .
4- ارکان صندوق متشکل از هیئت امناء و هیئت مدیره و بازرس قانونی بوده که به دلیل نوع فعالیت و ماهیت ذاتی آن توسط موسس(بنیاد شهید) از بین معاونین و مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران انتخاب و تعیین می گردند. اعضاء هیئت امنا و هیئت مدیره به عنوان شاغلین در بنیاد شهید و امور ایثارگران هیچ گونه حقوقی از صندوق قرض الحسنه شاهد دریافت نمی نمایند و مسئولیت در این صندوق را به عنوان عضو غیر موظف انجام می دهند. لازم به ذکر است ۴ نفر از معاونین و ۴ نفر از مدیران کل به عنوان اعضای هیئت امنا و هیئت مدیره در صندوق قرض الحسنه شاهد خدمت می نمایند.
5- صندوق قرض الحسنه شاهد به عنوان مؤسسه ی غیر تجاری و غیر انتفاعی ثبت گردیده و بر اساس قانون تجارت اعضاء هیئت امناء و هیئت مدیره آن بر خلاف شرکت های سهامی، از سوی سهامداران انتخاب نمی شوند بلکه توسط موسس انتخاب می شوند.
6- هر سازمان، شرکت یا مؤسسه ای برای اداره امور خود از قوانین و ضوابطی تبعیت می کند که صندوق قرض الحسنه شاهد به عنوان نهاد خدمتگذار جامعه ایثارگری از این قاعده مستثنی نبوده و به اعضاء خود بر اساس همین ضوابط خدمات رسانی می کند اما تلاش مدیران ارشد و کارکنان صندوق بر این است بتوانند با بهره گیری از ابزارها و پتانسیل های موجود شیوه خدمت رسانی خود را برای رفاه حال اعضاء و تسریع در ارائه خدمات مذکور بهینه نمایند.
7- صندوق قرض الحسنه شاهد به عنوان نهاد مالی تحت نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بر اساس دستورالعمل های موجود تسهیلات خود را با نرخ کارمزدی که توسط بانک مرکزی ابلاغ می گردد اعطا می نماید که در حال حاضر این نرخ 4 % تعیین شده است که صندوق قرض الحسنه شاهد بخشی از منابع حاصل از این کارمزد را به عنوان حق بیمه عمر مانده بدهکار گروهی وام های پرداختی به شرکت بیمه گر طرف قرارداد پرداخت می نماید.
منشور ارزش صندوق قرض الحسنه شاهد افتخار دارد در راستای ترویج فرهنگ الهی قرض الحسنه، با حفظ عزت نفس و کرامت انسانی خانواده بزرگ شاهد و ایثارگر عضو، مطلوب ترین تسهیلات مالی را در کوتاه ترین زمان برای توانمندسازی و ارتقاء سطح کیفی زندگی ایشان اعطاء نماید.